Pristatome Jums PBS verslo atvejį, kuriame sužinosite apie iššūkius, su kuriais susidūrė vienas iš PBS klientų ir kaip šią problemą mes išsprendėme.

Klientas

Mūsų klientas – UAB „Achatas“ – yra apdirbamosios gamybos įmonė, veikianti metalo apdirbimo segmente. Pagrindinė kliento verslo sritis – metalo vamzdžių apdirbimas ir vamzdžių apdirbimo technologijos. „Achatas“ yra viena iš lyderių Lietuvoje metalinių vamzdžių technologijų ir vamzdžių apdirbimo srityje.

Problema

  1. Įmonė išnaudojo senųjų staklių potencialą. Nuolatinė įmonės plėtra eksporto rinkose bei augantys eksporto užsakovų reikalavimai atitinkamai didino kliento motyvaciją investuoti į naują vamzdžių pjaustymo įrangą.
  2. Dideli senosios vamzdžių pjaustymo įrangos aptarnavimo kaštai. Senujų staklių pjaustymo elementai greitai dildavo. Įmonė turėjo dažnai keisti pjaustymo elementus, kas reiškia papildomas investicijas ir didesnius verslo kaštus. Negana to, senosios įrangos eksploatacijos metu įmonė patirdavo santykinai dideles elektros energijos sąnaudas.
  3. Pjaustant vamzdžius su senomis staklėmis, dažnai susiformuodavo užvartos, kurias įmonė turėjo šalinti, o galutinį produktą – papildomai valyti. Tai reiškia, kad gamybos metu įmonė turėjo atlikti papildomas operacijas.
  4. Pjaustydama vamzdžius su senomis staklėmis, įmonė naudojo aušinimo skystį, kuris yra taršus gamtai.

Dėl viršuje paminėtų aspektų Klientas nusprendė investuoti į skaitmeninės metalo apdirbimo ir gaminių gamybos linijos įrengimą.

PBS sprendimas


PBS detaliai išnagrinėjo Kliento veiklos ypatumus, atliko detalių išpjovimo paskaičiavimus ir pasiūlė vamzdžių pjaustymo stakles, kurios geriausiai atitiko „Achatas“ poreikius, lūkesčius bei gamybos niuansus. Klientui buvo pasiūlyta galimybė įsigyti BLM Group gaminamas ADIGE LT7 lazerines vamzdžių pjaustymo stakles. PBS taip pat atliko konkrečių naujo įrengimo specifikacijų derinimo veiksmus. Atvežus stakles pas Klientą, įrengimo instaliacijos bei gamybos operatorių apmokymo darbai buvo atlikti per 2 savaites.

Rezultatas

BLM Group lazerinių vamzdžių pjaustymo staklių įsigijimas Achatas“ sugeneravo pridėtinę vertę per šiuos aspektus:

– Pagerėjo vamzdžių pjaustymo kokybė bei tikslumas, ypač pjaustant vamzdžius iš spalvotų metalų.
– Padidėjo gaminamos produkcijos asortimentas.

 

 

 

BLM Group gaminamas ADIGE LT7 lazeris iš arčiau


Svarstote apie naujos gamybos įrangos įsigijimą?

Jeigu Jūsų įmonė svarsto apie naujos gamybos įrangos įsigijimą – pasikonsultuokite su PBS. Susisiekite su mumis. Spauskite čia